Om mig

Jag heter Sten Bergheden, 53 år, och är lantbrukare och riksdagsledamot som bor och brukar min föräldragård utanför Mariestad. Under min tid i Riksdagen har jag bl.a. skrivit 625 motioner med olika förslag. Många av dessa är redan genomförda. Mer om de politiska frågor som jag driver kan du läsa under fliken Min Politik.

Mina intressen utöver lantbruket och politiken är jakt, veteranbilar och tennis. Jag är engagerad i LRF och vill förbättra villkoren för våra lantbruk och för vår livsmedelsproduktion.
Tidigare var jag kommunstyrelsens ordförande i Mariestad och det var mycket intressant att vara med och utveckla sin hemkommun i en ny positiv riktning med fler företag och ett ökat boende.

Jag har även arbetat på en verkstadsindustri i Götene och trivdes där mycket bra. Mitt intresse för att förenkla och underlätta för våra företag har lett mig in i arbetet med politiken. Det går att förändra, det går att påverka. Jag anser att det är vi själva som ska bestämma över våra egna liv, det ska vi inte lämna över till byråkrater och politiker.

Lämna ett svar