Vi är beredda att ta över

Under torsdagens pressträff var M-ledaren Anna Kinberg Batra tydlig med att hon vill att allianspartierna (M, C, KD och L) ska lägga fram en gemensam budget i höst. Partiet vill inte förhandla med Sverigedemokraterna men kan tänka sig prata med SD i utskotten.

– I frågor där det finns förutsättningar att komma överens tycker jag inte att vi ska låta bli att prata med SD. Den låsningen vill jag häva, vi har den parlamentariska situationen vi har, säger Kinberg Batra till TT.

– Vi är beredda att samarbeta med alla partier i utskotten. Det viktigaste är att vi får fram en alliansbudget, om den får stöd så är vi beredda att sänka regeringens förslag om det inte är bra. Vi kan inte vänta tills 2018, utan måste få en ny regering snabbare, säger Sten Bergheden från Mariestad.

Länk till artikeln i Skaraborgs Allehanda hittar ni här.