Inför allmän TBE-vaccination

Nyligen ställde jag en skriftlig fråga till folkhälso-, sjukvårds- och idrotts­minister Gabriel Wikström om han planerar att inkludera TBE-vaccinet i det allmänna vaccinationsprogrammet. Wikström har ännu inte svarat, men min fråga har uppmärksammats på annat håll. Skaraborgs Läns Tidning har intervjuat smittskyddsläkare Peter Nolskog, och han håller med om att det behövs åtgärder för att ge fler möjlighet att vaccinera sig.

“– Det är dags att överväga någon form av subvention. Nu kostar varje vaccindos runt 300 kronor och det behövs tre doser det första året. För en familj med barn blir det dyrt, säger Peter Nolskog”.

Jag ser med spänning fram emot Wikströms svar på min fråga. TBE kan orskaka en hjärnhinneinflammation som kan få svåra konsekvenser för den som drabbas, och det är hög tid att vi inluderar TBE-vaccinet i det allmänna vaccinationsprogrammet.

Länk till artikeln i Skaraborgs Läns Tidning hittar ni här.

Länk till min skriftliga fråga hittar ni här.