Ingen ersättning för försenad stöd trots att det är Jordbruksverkets ansvar

I tisdags debatterade jag lantbruksfrågor med Sven-Erik Bucht (S). Jag tog då bland annat upp frågan med de sena utbetalningarna av stödet till svenska lantbrukare. Att de inte har fått sina pengar beror på ett IT-fel hos Jordbruksverket, trots detta får de som fortfarande väntar på stödet från 2015 ingen kompensation.

Lantbrukarna får inte sina pengar i tid och hamnar då i likvida problem. Det finns inga pengar till kompensation, däremot finns det pengar till ökade anslag till Jordbruksverket. Det sticker i ögonen på vanligt folk.

Regeringen och Jordbruksverket måste sköta sina uppgifter, det är inte acceptabelt att lantbrukarna får ta smällen när inte staten lever upp till sina åtaganden.

Länk till reportaget om debatten i land och lantbruk hittar ni här.