Inrikesministern offrar helautomatiska vapen

“Om priset för att rädda halvautomaterna är att förbjuda helautomatiska vapen hoppas jag på en bred uppslutning för det i riksdagen”. Det sa inrikesminister Anders Ygeman (S) när jag frågade honom om vad han tänkte göra för att inte EU:s förslag på nytt vapendirektiv ska drabba laglydiga jägare, skyttar och vapensamlare. Om inrikesministern och Socialdemokraterna får som de vill innebär det slutet för dynamiskt skytte i Sverige. Jag välkomnar hårdare tag mot illegala vapen och hårdare straff för vapenbrott, men jag tänker inte sitta tyst och se på när regeringen vill försvåra för laglydiga vapenägare. Idag är det de dynamiska skyttarna som offras, vems tur är det imorgon?

Länk till reportaget på svenskjakt.se: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2016/01/inrikesministern-offrar-helautomatiska-vapen/

Länk till interpellationsdebatten på riksdagen.se: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Kammaren/Protokoll/Protokoll-20151653-Fredagen-_H30953/#{e7dbaf1c-9ebb-e511-9431-00262d0d0c40}