Sänk skatten för pensionärerna

Ju fler människor som arbetar och betalar skatt idag, ju högre blir pensionerna. Regeringen har sänkt skatterna för dem som arbetar med ungefär en månadslön. Vi har även sänkt skatterna för våra pensionärer med 16,4 miljarder, vilket är helt unikt. Oppositionen har aldrig sänkt skatten för pensionärer. De har snarare höjt skatterna för alla och under Göran Perssons tid använde de en stor del av pensionärernas pengar för att klara krisen under 90-talet. Detta och den så kallade bromsen i pensionssystemet har gjort att även om vi sänkt skatterna så har många pensionärer inte märkt av förbättringarna, vilket naturligtvis hade varit önskvärt.

Alliansen lovar inte mer än vad vi kan hålla. Om det finns ekonomiskt utrymme under kommande mandatperiod är pensionärerna de första som ska få mer i plånboken genom sänkt skatt.

Svarar idag Monica Green (s) i SLA. Läs repliken här.

Lämna ett svar