(V) försvårar för unga att komma in på arbetsmarknaden

Svar till Marie Engström Rosengren (V) i MT 25 feb

Självfallet kan och ska väljarna avgöra vad som är viktigt för deras val av parti. Därför är det viktigt att känna till att Vänsterpartiet konsekvent röstat emot Alliansens förslag som förenklar för unga att ta sig in på arbetsmarknaden. Till dessa hör bl a en sänkning av restaurangmomsen, en halvering av arbetsgivaravgiften för unga under 26 år och sänkt skatt på ungdomars inkomster.

Om V fick bestämma skulle det alltså bli betydligt dyrare att anställa unga och ungdomar skulle få mindre kvar i plånboken. Varför anser inte Vänsterpartiet att ett jobb på restaurang är fint nog? Varför vill V försvåra för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden? Även Hotell- och Restaurangfacket vill behålla den lägre restaurangmomsen, tycker Rosengren att även de har fel i sin bedömning?

Istället för att svara på mina insändare föreslår jag att Rosengren (V) gör ett besök i verkligheten och besöker restauranger i Mariestad för att se vilka konsekvenser V-politiken skulle få för dem. Lyssna gärna in vad företagare och anställda anser om restaurangmomsen och kostnaden för att ha unga anställda, vad en första arbetslivserfarenhet har för betydelse och vad de har för framtidsplaner. Jag ställer gärna upp och deltar på ett sådant besök.

Sten Bergheden (M)
riksdagsledamot Skaraborg

Lämna ett svar