Positivt med fokus på kvalitet och närproducerat i Lidköpings livsmedelsupphandlingar


Bertil Jonsson, Sten Bergheden, Lennart Jonsson, Maria Lantz, Natalie Thorstensson samt personal från De la Gardie-gymnasiets matsal

Sten Bergheden (M) tillsammans med Lidköpingspolitikerna Maria Lantz (M) och Bertil Jonsson (M) gjorde tre besök i Lidköping med livsmedelsupphandling i fokus. Det blev först möte med upphandlingschef Lennart Jonsson och kostchef Nathalie Thorstensson. Därefter bar det av till lunch på äldreboendet Lugnet i Örslösa och avslutningsvis ett besök på De la Gardie-gymnasiets matsal.

– Det var mycket bra och intressanta möten som visade att Lidköpings kommun lägger ner ett stort arbete på sin livsmedelsupphandling för att både kvalité och närproducerat ska kunna finnas med på menyn för skolorna och övriga offentliga inrättningar. De arbetar även med att inkludera lokala företagare i upphandlingen, att ha med säsongsvaror och med uppföljning av upphandlingarna, vilket är positivt. Jag fick också med mig flera förslag till riksdagen som skulle kunna minska matsvinnet och höja kvaliteten på maten i det offentliga, säger Sten Bergheden (M).

Lämna ett svar