Besök på Lidköpingsgård som levererar kött till McDonalds

Riksdagsledamöterna Sten Bergheden (M) och Christer Winbäck (FP) besökte, tillsammans med bl a Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S), LRF, ledningen på McDonalds i Skaraborg och lokala politiker, den gård utanför Lidköping som levererar nötkött till McDonalds i Skaraborg.

– Det är välkommet att stora restaurangkedjor som McDonalds arbetar aktivt med att ta in lokalproducerat svenskt kött i sortimentet. Det är positivt för livsmedelsproduktionen i Skaraborg och för arbetstillfällen både på restaurangerna och inom det skaraborgska lantbruket, säger Sten Bergheden (M).

– Det var också intressant att få veta att McDonalds restauranger i Lidköping, Mariestad, Falköping och Skara har över 250 ungdomar anställda, McDonalds är bra både för landets lantbrukare men också som en stor arbetsplats för ungdomar, avslutar Sten Bergheden (M)

Lämna ett svar