Nationell testanläggning för el-vägar bör läggas i Skaraborg vid E20

Sten Bergheden (M) lämnar in riksdagsmotion om att nationell testanläggning för el-vägar bör läggas i Skaraborg vid E20

– I Sverige finns mycket kompetens vad gäller miljöteknik och fordonstillverkning, vi bör därför satsa på att ligga steget före vad gäller utveckling av framtidens transportlösningar som t ex nya bränslen och elektrifierade vägar. Innovativ svensk transport- och miljöteknik skapar jobb och tillväxt. I dagsläget letar Trafikverket efter intressenter för att utveckla el-vägar. Jag föreslår därför i en riksdagsmotion att en testanläggning för el-vägar bör placeras i Skaraborg vid E20, då den är en av landets mest lastbilstäta vägar och ligger mittemellan våra två största städer och landets största fordonstillverkare i Södertälje och Göteborg, säger Sten Bergheden (M).

Lämna ett svar