Det riktiga hotet mot landsbygden är Miljöpartiet

 (Foto: sxc.hu)

Gunvor G Ericsson (MP) beskyller regeringen för att det är färre statliga jobb idag, men jämfört med 2006 är det 200.000 fler människor sysselsatta i Sverige. Ericsson (MP) menar dessutom att det är alliansens fel att bensinmackar på landsbygden stänger och att människor flyttar till stan. Hon borde nog syna sin egen politik först och betänka varför MP har så få väljare på just landsbygden. Det är nämligen ingen tillfällighet att MP har sitt stöd inom gränsen för Stockholms tunnelbana.

Några exempel på vad Miljöpartiet vill:
· höja koldioxidskatten vilket skulle göra bensinen 70 öre dyrare och dieseln 86 öre dyrare.
· återinföra handelsgödselskatten som enda land i EU
· stoppa långa lastbilar som sparar antalet transporter, och införa en lasbilskatt på 4 miljarer/år
· förhindra vägbyggen på landsbygden
· öka vargstammen, vilket minskar djurproduktionen och hotar den vanliga jakten
· lägga ned flygplatser och införa flygskatter
· försvåra för köttproduktionen i Sverige med införandet av köttskatter

Inget av ovan exempel skulle gynna villkoren för människor och företag på landsbygden. När MP senast var med och styrde infördes en pumplag som kom att bidra starkt till att hundratals bensinmackar lade ner runt om i landet. Denna pumplag rev vi i alliansen upp så att det nu finns bättre villkor för bensinmackarna på landsbygden.

Vi satsar också på bättre tillgänglighet till kommersiell service på landsbygden, Matlandet Sverige och på utbyggnad av både vägar och järnväg i hela landet. Till skillnad från MP stödjer vi alla transportslag och har inget emot Skavsta flygplats och de tusentals arbetstillfällen den generar i Sörmland. Vi vill ha en rimlig rovdjurspolitik där vargstammen hålls på en nivå som kan vara acceptabel för boende på landsbygden, och inte någon varginvasion a la MP.

Det riktigt stora hotet mot landsbygden är Miljöpartiet som vill att folk ska bo i storstäderna, äta grönsaker och åka tunnelbana – medan vargen får ta över landsbygden och de som bor på landsbygden får betala MP:s alla skattehöjningar.

Peder Wachtmeister (M) riksdagsledamot Sörmland

Sten Bergheden (M) riksdagsledamot Skaraborg

Lämna ett svar