Hur hade deklarationen sett ut om S hade fått bestämma?

(Foto: sxc.hu)

Nu i dagarna har många skaraborgare lämnat in sina deklarationer. Men hur hade deklarationen sett ut om socialdemokraterna hade fått bestämma? Socialdemokraterna har i riksdagen nämligen konsekvent röstat emot alla alliansens jobbskatteavdrag. Jobbskatteavdraget innebär att alla som jobbar behåller 1500-1700 kronor extra i månaden, det blir 18.000-20.000 kronor på ett år.
S har alltså röstat emot att skaraborgarna ska få behålla mer av de pengar de själva har tjänat in. Om S hade fått bestämma hade en sjuksköterska, polis eller industriarbetare alltså fått behålla uppemot 20.000 kronor mindre varje år, vilket motsvarar en nettomånadslön. Med jobbskatteavdraget får skaraborgarna mer över i plånboken och mer frihet att bestämma själva. Hade socialdemokraterna fått sin vilja igenom så skulle staten både bestämma mer och ta mer av skaraborgarnas intjänade pengar – en månadslön mindre med socialdemokraternas politik alltså.

Sten Bergheden (M)
riksdagsledamot Skaraborg

Lämna ett svar