Skaraelever på besök i riksdagen

Samhällselever från andra året på Katedralskolan i Skara besökte riksdagen där de träffade riksdagsledamoten Sten Bergheden (M). Det blev en rundtur i riksdagens lokaler, riksdagsmannen förklarade hur utskotts- och riksdagsarbetet går till och besöket avslutades med att lyssna på kammardebatten från plenisalens läktare. Sten Bergheden (M) berättade hur en vanlig vecka ser ut för en riksdagsledamot med arbete både i Stockholm och hemma i Skaraborg. Eleverna undrade bl a vilka frågor riksdagsmannen driver för Skaraborg och för unga människor, och fick till svar utbyggd E20, bättre företagsvillkor, lantbruksfrågor och att göra det billigare för unga att ta körkort. Bergheden (M) uppmanade också eleverna att de ska engagera sig politiskt och vara med och påverka och att de alltid kan höra av sig till honom med de frågor de tycker det är viktigt att han driver.

Lämna ett svar