Glasklart varför MP har störst stöd i storstäder

 

En rad miljöpartister försöker i flera tidningar övertyga läsarna att Miljöpartiet inte ser människor och företag på landsbygden som en kassako för att blidka sina väljare på Södermalm i Stockholm.

Några miljonsatsningar med lite betydelse för landsbygden lyfts medan miljardsmällarna, i form av bensinskatt, kilometerskatt, handelsgödselskatt samt mycket annat som leder till att landsbygden avpolleteras, undviks att avslöjas.

Men det framgår med all tydlighet att Miljöpartiet inte längre försöker dölja det faktum att en avveckling av den levande landsbygden blir slutresultatet av deras politik. Miljöpartisterna verkar nästan tro på sig själva att det blir attraktivare att leva och driva företag på landsbygden då. Kanske bör dock Miljöpartiet fundera över varför deras tyngsta stöd finns inom Stockholms innerstads tullar, inte på landsbygden – är det ren tillfällighet eller beror det månntro på deras landsbygdsfientliga politik?

Jan R Andersson (M), riksdagsledamot Kalmar län
Sten Bergheden (M), riksdagsledamot Skaraborg

Lämna ett svar