Miljöpartiets politik stänger ned landsbygden

 (Foto: sxc.hu)

Svar till Gunvor G Ericson (MP)

Alliansregeringen har sedan 2006 gjort det mer lönsamt att arbeta och leva, inte minst om man bor utanför storstäderna och behöver bilen för att ta sig till jobb, skola och fritidsaktiviteter. Genom satsningar på Matlandet Sverige, utbyggnad av bredband, infrastruktur, skogsnäringen och på stöd till serviceföretagande som lanthandelsbutiker och mackar på landsbygden bidrar vi till att hela Sverige kan leva. Vi har dessutom avskaffat den handelsgödselskatt som Sverige var ensam om i EU, samma skatt vill MP återinföra med högre kostnader för svenskt lantbruk som följd.

MP:s förslag på högre bensinskatt skulle göra bensinen 70 öre dyrare/liter och dieseln 86 öre/liter dyrare. Tror Gunvor G Ericson att det mer attraktivt att bo utanför storstäderna med ett kraftigt höjt bensinpris? Till detta kommer att MP:s partistyrelse tidigare uttalat att man kan tänka sig en avveckling av reseavdraget. Det är knappast någon tillfällighet att majoriteten av MP:s väljare bor i landets tre storstäder.

Ericson rabblar sedan en mängd “insatser” som MP föreslår i sin budget, som dock är till liten eller föga tröst för alla som direkt drabbas av MP:s landsbygdsskattechock. Det framgår dock nu med all tydlighet att Ericsons parti inte längre försöker dölja det faktum att en avveckling av den levande landsbygden blir slutresultatet av Miljöpartiets politik.

Peder Wachtmeister (M) riksdagsledamot och lantbrukare Sörmland
Sten Bergheden (M) riksdagsledamot och lantbrukare Skaraborg

 

Lämna ett svar