Alliansriksdagsledamöterna från Skaraborg på Hantverkscentrum i Tibro

Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Tibro, Claes Jägervall, besökte alliansriksdagsledamöterna Sten, Ulrika, Annika och Christer Hantverkscentrum i Tibro som bedriver utbildning inom möbelsnickeri, bildhuggning, renovering, dekormålning, förgyllning, m.m. Varje år utbildas femtiotalet vuxna och runt 25 gymnasieelever från hela landet i möbelindustrins centrum – Tibro. Världsberämda designer besöker ofta Tibro och designar kvalitetsmöler och flera av IKEA:s produkter tillverkas i Tibro.

– Det var ett intressant besök som visar vilka möjligheter vi har och som kan utvecklas vidare i Skaraborg och resten av landet. Goda utbildningsmöjligheter är en förutsättning för ökad tillväxt och på sikt också för fler nya företag i Tibro och Skaraborg, säger Sten Bergheden (M).

Lämna ett svar