Motion till riksdagen om en högskola för långsamt lärande i Mariestad

– Vi behöver utbilda fler människor som kan vårda vårt kulturarv både inom trädgård och byggnadsvård.  Mariestads kommuns samarbete med Göteborgs universitet och arbetet med att ta fram en helt ny studiemöjlighet för begåvningshandikappade inom trädgård och byggnadsvård är ännu en möjlighet. Detta bör utvecklas ytterligare så att fler begåvningshandikappade får utveckla sina praktiska färdigheter till högsta möjliga nivå och också därmed kunna få ännu mer kvalificerade uppgifter.

–  Hos många människor sitter kunskapen i händerna och det handfasta arbetet måste samhället ta vara på i sina olika studieformer i större utsträckning. Det bör därför inrättas en högskola för långsamt lärande i Mariestad, som sen kan utvärderas och om verksamheten anses lyckad bör  fler högskolor för långsamt lärande därefter startas på fler ställen i Sverige.

Lämna ett svar