Debatt om järnvägssatsningar på bokmässan i Göteborg

Sten Bergheden (M) debatterade järnvägssatsningar med Monica Green (S) under biblioteksmässan i Göteborg.

– Tillförlitligheten och punktligheten i järnvägen måste förbättras, både för person- och godstransporter. Därför förstärker regeringen nu anslagen till drift, underhåll och reinvesteringar på järnvägen med ytterligare 3,6 miljarder kronor. Alliansen satsar mer på järnvägen än någon annan regering gjort tidigare.

– Det är viktigt att vi rustar upp den befintliga järnvägen innan vi börjar diskutera höghastighetståg. Alliansen vill i första hand fortsätta upprustningen av Västra stambanan och våra befintliga järnvägar. Regeringen beslutade redan 2010 om en historisk infrastruktursatsning på närmare 500 miljarder kronor fram till 2021 med kraftigt ökade resurser till drift och underhåll i det svenska järnvägsnätet. Nu bygger vi vidare och vårdar infrastrukturen med finansierade förslag.

Lämna ett svar