Besök på Dacapo i Mariestad med kulturministern


Sten Bergheden (M), Lars Bergström (Dacapo Mariestad), Lena Adelsohn-Liljeroth (M), Gunnar Almevik (Dacapo verksamhetsledare), Ola Wetterberg (Göteborgs universitet)

Dacapo i Mariestad är ett nav i hantverkskunskap i Sverige och även intresse från övriga Europa har börjat växa, med universitetsutbildning i Mariestad under Göteborgs universitet. Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth (M) besökte Hantverkslaboratoriet på Dacapo och tyckte besöket var mycket intressant och hon följer verksamheten noga. Det var ett stort intresse från involverade organisationer som svenska kyrkan, statens fastighetsverk, regionen, kulturnämnden i regionen, kommunen, företag, hembygds- och hemsljödsföreningar i landet etc. De menar att Dacapo är en stor möjlighet inför framtiden att utveckla och bevara gamla hantverkskunskaper

– Att renovera våra kulturhistoriska byggnader och vårt kulturarv rätt från början är både nödvändigt och långsiktigt ekonomiskt, och för att klara detta är kunskapen från Dacapo och deras utbildningar mycket viktig, säger Sten Bergheden (M)

Lämna ett svar