Besök på Österhagenglass i Hjo

 

Besök hos Stig Embro och Inger Hersby som driver Österhagenglass – som har funnits i Hjo sedan 2002, för att samtala om småföretagande och lokal mattillverkning. Österhagenglass är en av få tillverkare som fortfarande producerar glass på gammeldags vis: vispgrädde, ägg, socker och t.ex. bär/frukt. Och i de allra flesta fall kommer huvudingredienserna från Hjo-trakten till glassen som sedan säljs över vissa delar av landet.

– Det var mycket glädjande att se med vilket intresse och vilken kraft som Stig och Inger driver sitt populära glassföretag i Hjo. Jag fick med mig många bra idéer på hur vi kan underlätta för våra mindre företag att växa och utvecklas. Enklare tillgång till kapital och affärsrådgivning samt att göra det enklare och mindre kostsamt att anställa är grundläggande, vilket också regeringen uppmärksammat, men ännu mer behöver göras. En annan viktig fråga som jag kommer att föra vidare är hur vi kan stimulera generationsväxlingar i småföretag och att se övertagande av ett befintligt företag som ett naturligt alternativ för unga, avslutar Sten Bergheden (M).

Lämna ett svar