9 av 10 är emot höjd bensinskatt, men inte (S)

 (Foto: sxc.hu)

Runt om i Skaraborg är vi många som är beroende av bilen för att ta oss till jobb, handla och skjutsa barnen m.m. Det gör att höjda bensinpriser känns direkt i plånboken för många skaraborgare. Detta är också tydligt i flera opinionsundersökningar som visat att 9 av 10 svenskar är emot en höjning av bensinskatten. Men inte socialdemokraterna!

Nye S-partiledaren Håkan Juholt svarade i SVT:s Agenda, dessvärre, utan minsta tvekan ja på frågan om (S) vill höja bensinskatten. Varför vill socialdemokraterna jaga och straffbeskatta människor som inte har några alternativ och inte kan välja tunnelbana eller spårvagn? Är det tänkt att människor, företag och arbetstillfällen på landsbygden ska betala socialdemokraternas förslag på återinförda monopol och en återgång till bidragslinjen?

Istället för höjda kostnader behövs det motsatta – vi behöver istället lägre skatt på drivmedel kombinerat med ekonomiska morötter för att kunna gå över till mer klimatvänliga fordon, t ex har antalet miljöbilar ökat med över 300.000 st sen 2006 med hjälp av alliansens miljöbilspremier. För att fler människor och företag ska stanna i och flytta till Skaraborg är höjd bensinskatt det sista som behövs. Landsbygden och bilägarna ska inte behöva betala för socialdemokraternas bidragspolitik. 

Sten Bergheden (M)
riksdagsledamot Skaraborg

Lämna ett svar