Tibroelever på besök hos Sten i riksdagen


Elever från andra året på Inredning och hantverks-programmet har varit på studieresa till Stockholm och bl a besökt riksdagen där de träffade riksdagsledamoten Sten Bergheden (M).

Sten Bergheden (M) berättade hur en vanlig vecka ser ut för en riksdagsledamot med arbete både i Stockholm och hemma i Skaraborg. Eleverna frågade bl a hur riksdagsmannen upplevde valkampanjen i höstas, och om han själv och statsministern skriver sina tal själv. Sten svarade att valrörelsen var intensiv och spännande och att han skriver sina tal själv men kan behöva hjälp ibland med att ta fram faktauppgifter.

Det blev en hel del frågor och diskussion om trafik- och fordonsfrågor då Bergheden (M) sitter i trafikutskottet. Tibro-eleverna efterfrågade sänkt hastighet på väg 49 i Tibro, speciellt där den passerar fotbollsplanen, då många yngre cyklar där vilket ökar olycksrisken. Sten Bergheden (M) uppmanade eleverna att påverka kommunen och Trafikverket om detta, och sade att han själv ska försöka kontakta moderatkollegor i Tibro i ärendet.

Lämna ett svar